Over ons

frill free img

Vietnamese take - away Foodtruck “ Loempia Retie” opende zijn deuren op 4 september 2020

We bereiden heerlijke Vietnamese loempia’s, huisgemaakte kipsaté ‘s, een uitgebreid assortiment aan voorgerechten en Last but not least, onze heerlijke wokgerechten. Loempia Retie staat voor kwaliteit, dagverse groenten en kwantiteit, een goede service. Onze Foodtruck wordt uitgebaat door mensen van Vietnamese afkomst, waardoor men elk gerecht bereidt op Vietnamese wijze.

vietnam
kroepoek
foodtruck
vietnam oorlog
vietnam verkoper

Oorlog in Vietnam

Ondanks dat dit hun vaderland was, moesten Tuyen en Minh in 1980, net als vele andere landgenoten,  het land ontvluchten doordat Vietnam al vele jaren oorlog voerde. Ze leefden 2 weken lang op een boot met vele angsten. In die tijd was Tuyen zwanger en was dit een erg zware en uitputtende periode voor hen. Uiteindelijk zijn ze opgevangen en geïmmigreerd naar België. Niet veel later is Tuyen bevallen van een zoon en kort daarna ontdekte ze dat ze onverwachts zwanger was van een dochter.

In die tijd konden ze aardbeien plukken om hun kost te verdienen, net als vele andere Vietnamezen. Niet veel later kreeg Tuyen een werkaanbieding bij het bedrijf “Friswit Wasserette” in Hoogstraten. Minh ging werken als lasser in een Fabriek genaamd “de ster”.

In 1994, kregen mijn ouders een aanbod om een foodtruck over te nemen van een broer, om Vietnamese loempia’s te verkopen. Dit was een unieke kans, waardoor ze heel snel beslist hadden zich te storten op dit mooie avontuur.

1 ste Foodtruck

De Foodtruck was gelegen tegen over het school “Klein Seminarie” in Hoogstraten. Als kleine meisje ging ik elke dag na school met mijn fiets naar mijn moeder om haar te helpen met het verkopen van onze Vietnamese Loempia’s. Dit was voor mij als kleine meisje erg leuk, waardoor ik deze momenten koester in mijn hart, daarlangs was dit ook een erg emotionele tijd. Mijn moeder kon geen Nederlands, waardoor ze vaak niet begrepen werd en toch alles deed om met gebarentaal alles uit te leggen aan onze klanten.

Een kleine 2 jaar later, in 1996, breiden mijn ouders uit, ze richtten een Take – Away op in het dorpje Brecht. Een succesvolle zaak waardoor ze hun zaak verder zetten naar het stadje Antwerpen. In 2009 kregen mijn ouders echter gezondheidsproblemen, waardoor ze met veel pijn in het hart hebben besloten hun zaak te sluiten.

foodtruck 2
Foodtruck
Mix

Loempia Foodtruck te Retie

Na enkele jaren samen te zijn met mijn partner hadden we besloten, in 2013 gaan samen te wonen in schoonbroek te Retie, 7 jaar later In Februari 2020 kochten we een huis op de Kerkhofstraat te Retie. Ondernemen zit ons in het bloed. We zijn de markt afgegaan en ontdekte dat er in ons dorpje nog geen Vietnamese/Aziatische keuken te vinden was. Dit konden we niet aan ons laten voorbij gaan en hebben we snel de keuze gemaakt om ook een Loempia Foodtruck te openen, echter bleek er snel aanvraag voor meerdere gerechten, waardoor we op 1 maand tijd uitbreidde naar een Vietnamese take away Foodtruck met meerdere gerechten. Na 17 jaar ervaring slagen we erin opnieuw een Foodtruck te openen. Mijn droom als kleine meisje, die ik jarenlang koesterde, kwam eindelijk uit!

EN ………………. Daar blijft het niet bij!

Tijdens feestdagen en bepaalde gelegenheden gaan we aan de slag om verschillende menu’s aan te bieden om jullie zo de gelegenheid te geven om onze Vietnamese keuken echt te kunnen te proeven, doordat alles klaargemaakt wordt op Vietnamese wijze!

Speciale gelegenheden/ Feestdagen:

Valentijn, Moederdag, Vaderdag, Pasen, Halloween, Kerst, Oudjaar, Nieuwjaar, …………

Jullie worden steeds ruim op voorhand op de hoogte gebracht als we een Special menu in de aanbieding hebben voor een gelegenheid of feestdag. Hou dus zeker onze Facebook in het oog, alsook de website.

Verder kan je bij ons ook terecht voor een cadeaubon, met een zelfgekozen bedrag! Altijd leuk!

Vele Groeten, en hopelijk tot snel!

Team Loempia Retie

Scroll naar boven